校园新闻
Ergodicity on Sublinear Expectation and Capacity Spaces

发布日期:2019-12-26 字号:  点击次数:

主讲人: 冯春蓉

报告时间:2019122710:00

报告地点:青岛校区华岗苑东楼119报告厅

主讲人简介:冯春蓉,现任英国拉夫堡大学高级讲师,主要从事随机分析,随机(偏)微分方程,粗过程,倒向随机微分方程,随机动力系统,随机周期过程,遍历理论等方面的研究,Journal of Functional Analysis, Journal of Differential Equations 等国际杂志上发表文章十余篇。尤其是她与赵怀忠教授合作的随机周期理论得到了同行的高度评价,称之为“pioneering workimportant result该理论被用在大气动力学,物理中的随机共振,混沌等领域,有广阔的发展前景。曾获得中国国家基金委,国家教育部,英国皇家学会,英国伦敦数学会的项目资助,已培养数名博士研究生。

摘要:In my talk, I will first talk an ergodic theory of an expectation-preserving map on a sublinear expectation space. We also study the ergodicity of invariant sublinear expectation of sublinear Markovian semigroup. As an example we show that G-Brownian motion on the unit circle has an invariant expectation and is ergodic. In the last part of my talk, I will discuss the ergodic theory of Invariant capacity. This is a joint work with Huaizhong Zhao.

【 作者:数学与交叉科学研究中心  来源:数学与交叉科学研究中心   责任编辑:崔彦悦 】

下一条:Polynomial mean complexity and Logarithmic Sarnak conjecture